حتما تاکنون در آگهیهای تبلیغاتی نام گواهینامه ایزو با شمارههای گوناگون را شنیدهاید! این گواهینامهها قبل از آنکه جنبهی تبلیغاتی داشته باشند بر اساس استانداردهای بینالمللی و در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، ایمنی و بهداشت محصولات یا خدمات عرضه شده به بازار را تضمین میکنند. هرگاه یک سازمان بتواند با اجرا کردن تمام استانداردها و فراهم آوردن بسترهای لازم یکی از انواع گواهینامههای ISO را دریافت کند، میتوان گفت که آن سازمان در جهت رشد و بالندگی قدم برداشته است. در ادامه با تاریخچه، مفهوم و شرایط دریافت انواع گواهینامههای بینالمللی ایزو بیشتر آشنا میشویم:
آشنایی با مفهوم و تاریخچهی گواهینامه ایزو
در چند سال اخیر اهمیت رعایت استانداردهای ایزو در تولید و عرضه خدمات و محصولات به حدی افزایش پیدا کرده است که دریافت آن یکی از ارکان اصلی در تجارت جهانی محسوب میشود.
سازمان بینالمللی استانداردسازی (The International Organization for Standardization) که به اختصار ISO نامیده میشود یک سازمان غیر دولتی بینالمللی است که در ۲۳ فوریه سال ۱۹۴۷ تاسیس شد. این سازمان از نمایندگان موسسههای ملی استاندارد بیش از ۱۵۷ کشور جهان که ایران هم یکی از آنهاست تشکیل شده و مرکز آن در شهر ژنو سویس قرار دارد.
همچنین موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی به عنوان نماینده ایران یکی از اعضای اصلی و فعال در این سازمان است.